Jeżeli chodzi o kawę, to moją ulubioną jest gruboziarnista, świeżo mielona. Według mnie ma wspaniały smak i nie powtarzalny aromat. Zawsze parzę ją przez odpowiedni czas w specjalnym dzbanku z zaparzaczem, który kupiłem jakiś czas temu na https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/kawa-i-herbata/dzbanki-i-imbryki. Etap parzenia kawy jest bardzo ważny i ma wpływ na jakość smaku tego napoju. Zdecydowanie polecam zwracać uwagę na tego typu rzeczy.
2 komentarze:
aż chce się tam być :)
Jeżeli chodzi o kawę, to moją ulubioną jest gruboziarnista, świeżo mielona. Według mnie ma wspaniały smak i nie powtarzalny aromat. Zawsze parzę ją przez odpowiedni czas w specjalnym dzbanku z zaparzaczem, który kupiłem jakiś czas temu na https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/kawa-i-herbata/dzbanki-i-imbryki. Etap parzenia kawy jest bardzo ważny i ma wpływ na jakość smaku tego napoju. Zdecydowanie polecam zwracać uwagę na tego typu rzeczy.
Prześlij komentarz